Elisabeth af Böhmen og Decartes

Tekst og foto: Bo

I anledning af kvindernes internationale kampdag den 8. marts havde Christianshavns Bibliotek inviteret Stig Dalager til at fortælle om sin seneste roman "Kvinde i et århundrede" en historisk roman om Elisabeth af Bôhmen.
Moderator og filosof Malene Trock Hempler holdt Stig Dalager på sporet ved at stille relevante spørgsmål til bogens temaer.

Ulla Henningsen - skuespiller, læste afsnit fra bogen.
Kvinde i et århundrede er en filosofisk roman om den tyskfødte Stuart-prinsesse Elisabeth af Bøhmen, en af Europas første kvindelige filosoffer, og hendes forhold til den franske filosof René Descartes. I deres indbyrdes forhold og brevveksling bliver flere af de idéer og tanker sat på ord, som helt frem til i dag præger vores forestillinger om, hvem vi er. Forholdet mellem de to er i romanen præget af venskabelige og erotiske, men uforløste følelser.

"Min Odyssé" en soloforestilling af og med skuespiller og danser Tilde Knudsen

Tekst og foto: Bo

Frem til den 8. april leverede Tilde Knudsen en pragtpræstation, som skuespiller og danser i forestillingen ”Min Odyssé”. Det foregik i Asterions Hus på Teaterøen nærmere bestemt Magneten, som ligger yderst på Refshaleøen.
I 60 minutter var Tilde Knudsen alene på gulvet, som omsluttedes af en enkel stolerække, hvorfra publikum så skuespillet og dansen samt øvrige tilskueres reaktioner. Hun leverede en fysisk forestilling, der kan spilles hvor som helst, for hvem som helst – når som helst, fortalt med krop og stemme - enkelt og sprudlende.
”Min Odyssé” er en personlig fortælling om, hvordan det er at være en kvindelig Odysseus på rejse rundt i Europa fra Skt. Petersborg til Lesbos. Kunstneriske såvel som menneskelige oplevelser i nord og syd bliver i denne forestilling tolket og set fra et personligt perspektiv.

Kan der laves billedkunst med en mobiltelefon

Ved åbningen af udstillingen optrådte Rasmus Lyberth med en sang henvendt til Gukki Nuka Willsen Møller.

Tekst og foto: Bo

Fredag den 24. februar åbnede Nordatlantens Brygge op for en fotoudstilling af Gukki Nuka Willsen Møller med titlen ”Revner i sjælen”.

De mange billeder, som hang på væggene i Nordatlantens Brygge er en bearbejdelse af et årelangt traume, som har sit udspring i seksuelle krænkelser af  Gukki Nuka Willsen Møller, da han var teenager i Grønland.

Det er en meget modig udstilling, som er et signal til politikere, seksuelle krænkere og krænkede personer om at overgreb mod børn skal ophøre.

Ja, der kan laves særdeles smuk og stærk kunst med en mobiltelefon, også når temaet er så modbydeligt som seksuelle overgreb på børn.

Udstillingen er ved at blive sat op i Thorshavn.

Mortan Konoy

Morgenstemning med kirsebærtræer i fuldt flor

Enhjørningen og Vor Frelsertårnet
Enhjørningens horn over apoteket, og Frelsertårnet er begge snoede. Det pudsige er, at den hornede hest i middelalderen,  blev et symbol på Jesus.