Invitation til fernisering:
1 FED arrangeret af Det Kosmiske Hierarki

 
 
Vi glæder os til at byde velkommen til åbningen af 1 FED torsdag 24. februar kl. 16-19. Udstillingen er arrangeret af Det Kosmiske Hierarki og en del af Den Fries udstillingsserie Dacapo. Der vil være gratis entré, gratis øl og vand til de første, og hjemmelavet vegansk mad i caféen.

Det Kosmiske Hierarki har gravet sig gennem underverdenen på Christiania og indsamlet de hemmelige guld- og sølvmønter 1 FED. De bliver nu vist for første gang til offentligheden i Den Fries udstillingsrum Minus 1, hvorefter de atter glider tilbage i deres mystiske kredsløb.

En skeløjet ugle der ryger på en vandpibe, Christianias horoskop, en illustration af Covid-19-virusset i midten af en lotusblomst. Det er nogle af de motiver, som Vagn Sorento Dichmann (1944-2021) graverede i 1 FED mønterne. Da projektet blev sat igang i 1975 af Stadens pushere, foregik det i dybeste hemmelighed. Mønterne blev med det samme samlerobjekter og forsvandt fra Fristadens overflade.

Det Kosmiske Hierarki udgiver i anledning af udstillingen en publikation med repræsentanter for samtlige årgange af 1 FED mønten. 

Det Kosmiske Hierarki er en række aktiviteter og udstillinger på området Christiania. Tidligere aktiviteter kan findes i arkivet på detkosmiskehierarki.org.

 
Om udstillingsserien Dacapo:
I udstillingsserien Dacapo inviteres hedengangne eller dvaleliggende kunstnerdrevne og selvorganiserede udstillingsformater til at genopstå på Den Frie i udstillingsrummet Minus 1.

Den Frie er kunstnernes hus. Bygningen er tegnet af kunstnere, bygget af kunstnere og har gennem tiden huset både det eksperimenterende, den etablerede del og vækstlaget af dansk samtidskunst. Med formatet Dacapoønsker Den Frie at præsentere og støtte op om en essentiel del af den danske samtidskunstscenes vækstlag: de kunstnerdrevne og selvorganiserede udstillingsformater.
 
Udstillingsperiode: 25. februar - 29. maj 2022.
Der er gratis entré til udstillingen gennem Den Fries café.

For mere information kontakt udstillingskoordinator Laura Gerdes-Miranda
på lgm@denfrie.dk eller +45 28 34 82 29.
 
Udstillingen er støttet af
Det Obelske Familiefond, Dansk Tennis Fond, Augustinus Fonden og Statens Kunstfond
 
Instagram
Facebook
Website
 
Our mailing address is:

Som tilmeldt til Den Fries nyhedsbreve modtager du løbende informationer om udstillinger og arrangementer.
Copyright © 2021 Den Frie, All rights reserved.

You can update your preferences or unsubscribe from this list
Den Frie
Oslo Plads 1
Copenhagen Ø 2100
Denmark
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?